Källa: wikipedia

NHL-draften som är natten mot Onsdag de finns fyra Skellefteå AIK spelare Wilsby, Sundsvik och Söderblom, Forsfjäll som kan bli draftad av något NHL-lag.

De först nämnda som har störst chans att bli draftad.

Wilby säger att ganska många NHL-klubbar som har hört av sig.

“Nu är det ganska många NHL-klubbar som har hört av sig och några är mer intresserade än andra”, säger Wilsby.

Om Wilby inte blir vald i NHL-draften så gör de inget.

“Men blir det inget så gör det inget. Det är inte det sättet jag tar mig till NHL på – det är istället vad jag gör här på isen varje dag”, konstaterr Wilsby.

Sundsvik har inga förhoppningar.

“Jag har inga förhoppningar alls. Jag tror att det är bäst så. Men det skulle vara sjukt roligt om man blev draftad naturligtvis. Men man får se vad som händer helt enkelt”, säger han.

Wilby och Sundsviks favoritlag i NHL.

“Jag håller på Tampa Bay och jag är ingen medgångssupporter. Jag har alltid hållit på dem även när de var dåliga”, säger Sundsvik med ett skratt.

“När jag var liten så gillade jag Washington Capitals med Ovechkin och Bäckström. Men om jag får välja en klubb att bli draftad för så skulle det vara roligt att bli draftad i en av klassikerklubbarna Toronto Maple Leafs eller Chicago Blackhawks – men jag gillar hur Colorado, Tampa Bay och Vancouver spelar också”.

För två år sen så blev inte Söderblom vald och han har inga större förhoppningar.

“Mitt år var ju egentligen för två år sedan och då blev det ju ingenting – så jag har inga större förhoppningar”, säger han till Norran.

Ytterligare namn som är med i snacket bland annat juniorbacken Måns Forsfjäll som en del tror bli draftad.

NHL-draften sänds på visat sport hockey eller på viaplay.se som börjar klockan 01:00 natten mot Onsdag.