Källa: Norran

Nu kommer sanningen bakom varför Niclas Burström gick ifrån back till center.

Samuelsson om center-beslutet.

”Huvudpunkten i att testa ”Nisse” som center var egentligen inte skadorna på Möller och ”Jacke”. ”Forre” (Erik Forssell) fick ju ett erbjudande från Rapperswill om att släppa Tom Pyatt dit och ställde frågan om vilka alternativ som fanns om vi skulle gå med på det. Om vi helt enkelt hade råd att göra det på grund av personal. Innan vi tog Pyattbeslutet så frågade vi ”Nisse” om han kunde tänka sig att spela center”, säger Samuelsson till Norran.

Erik Forssell gav förslaget om att göra Burström till center.

”Om jag minns det rätt så var det så. Han hade ju spelat med Niclas och trodde att han skulle klara av det. Han är ju en smart tvåvägsback som egentligen inte skulle få några större förändringar i sitt defensiva spel. Det är ju samma jobb som en centerforward när det blir stationärt i egen zon. Burström är ju dessutom duktig på att följa med upp, har en bra spelförståelse och hittar ytor där han blir spelbar och hittar ytor där andra blir spelbara. Han är ju dessutom väldigt bra på att släppa pucken vid rätt tillfälle, säger Tommy och fortsätter:

När vi pratade om det i kabyssen så fanns ju inte Darren Nowick på tapeten heller. Och internt så hade vi ingen annan lösning som kändes bättre. Men det blev ju bingo med båda de två spelarna”.

%d bloggare gillar detta: