Frölunda va pressade att vinna för att inte semin skulle ta slut. Men Göteborgarna orkade inte ta igen tvåmålsledning på Luleå innan Norrbottningarna punkterade matchen med 4-1 målet. Hockeyallsvenska finalen hade rejält fart å ett tydligt HV71 som visste va man ville.

Efter åtta minuter så kom drömstarten för Luleå när Norrbottningarna tar ledningen med 1-0.

Innan 14 minuter spelade så kom kvitteringen för Göteborgarna till 1-1.

Men kvitteringen va i tre minuter å 2 sekunder innan Luleå slog till igen och tog tillbaka ledningen till 2-1.

Efter 14 minuter så utökade Norrbottningarna ledningen till 3-1.

Med 47 sekunder kvar när Luleå punkterade matchen med 4-1 målet de betyder att Norrbottningarna skickade ut Frölunda ur slutspelet.

Hockeyallsvenska finalen

HV71 skapade sig rejält grepp om matchen med 3-0 ledning innan Björklöven fick reducering till 3-1. Fyra minuter innan första pausen så utökade HV71 ledningen till 4-1.

Sex minuter å 10 sekunder innan sista pausen då utökade HV71 ledningen till 5-1.

Med 6-1 målet så punkterade HV71 matchen. HV71 vann med 6-1 och har litet grepp om finalserien mot Björklöven.