Nytt mål av Heed – assistpoäng för Melker 

Sex ex-AIK:are spelade i natt.

Tim Heed var nattens enda ”AIK-målskytt” i nattens NHL. När San Jose Sharks besegrade Toronto Maple Leafs så gjorde Heed 1+1 och var +2. Han spelade 21:06. Heeds mål betydde 2–1 och kom i powerplay. En riktig smällkaramell i krysset.

Även Melker Karlsson kom med i poängprotokollet då han assisterade till Joel Ward till matchavgörande 3–1 . Melker spelade 15:24 och var -1.

Källa: Nytt mål av Heed – assistpoäng för Melker –  Norrans hockeyblogg

Malmö-backen redo för comeback efter kraschen

En dryg månad sedan bilkraschen.

Nu är Carl-Johan Lerby, 20, redo för matchcomeback – och berättar om tuffa tiden efter olyckan.

Det var söndagen den 1 oktober, dagen efter matchen mot Rögle, som Carl-Johan Lerby, 20, var med om en singelolycka utanför Trelleborg. Malmö-backen var på väg hem från sin flickvän när han väjde för ett djur, åkte in i mitträcket och sladdade ut på en åker innan han fördes till sjukhus. 20-åringen klarade sig dock undan några större fysiska skador och var tillbaka på isen efter ett par dagar.

Källa: Malmö-backen redo för comeback efter kraschen – Sportbladet

Brynäs hyllar guldmålskytten från 1993

9 december kommer Brynäs att hylla Andreas Dackell genom att hissa en vepa till taket i hans ära. Matchen det sker mot är mot Luleå, det lag han 1993 sänkte med det guldvinnande målet i den femte SM-finalen.

1993 sköt Andreas Dackell det guldvinnande målet för Brynäs i den femte och direkt avgörande SM-finalen mot Luleå. Därefter har en lång karriär med över 600 matcher i NHL och flera säsonger som kapten i Brynäs följt.

Källa: Brynäs hyllar guldmålskytten från 1993

Skellefteå AIK har förlängt med Lindvall och Djuse

En timme sen gick Skellefteå AIK ut med att klubben har förlängt med Skellefteå-målvakten Lindvall och Skellefteå-backen Djuse inför nästa säsong.

De är första två som Skellefteå AIK har förlängt med.

”Vi är jättenöjda med Djuses utveckling här hos oss och vi ser potential hos honom att fortsätta den resan framåt”, säger Lindgren om Emil Djuse.

”Lindvall är väldigt ambitiös och tränar hårt för att bli bättre hela tiden, och den inställningen har gjort att han bara blivit bättre och bättre. Det är roligt att se vilken utveckling han gjort”, säger Skellefteå AIK:s sportchef om Lindvall, som just nu är andramålvakt bakom Joni Ortio.

Källa: Skellefteå AIK har förlängt med Lindvall och Djuse – Skellefteå AIKs hemsida

27% består av Windows

Mest av besökarna är ifrån Windows.

De är 27% som är ifrån Windows plattform på första plats.

På andra plats är iPhone med 25%.

På tredje plats är okänd med 21%.

Statisten räknar för 20 dagar sen till idag.

Övriga plattform:

7% andriod

6 % Macintosh

3% iPad

1% BlackBerry

1% Windows iPhone.

Djurgårdens centerkris

Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist blev skadad tidigt i bortamatchen mot Skellefteå. Han missar minst en veckas spel i SHL. Det innebär att tre ordinarie centrar är borta.

Det var i lördagskvällens match borta mot Skellefteå som Djurgårdens förstecenter Andreas Engqvist blev skadad i ena benet efter en smäll. Det blev bara 39 sekunder på isen sedan var hans match över.

Nu är frågan hur länge förstakedjans sammanhållande länk blir borta.

Källa: Djurgårdens centerkris – hockeynews