Urbom om uppbrottet från djurgården

Alexander urbom bestämde sig för att lämna djurgården efter tre säsonger.
Bara dagarna efter sm-finalen blev han presenterad av düsseldorf.

Det var i djurgården som alexander urbom, 28, debuterade i shl redan för tio år sedan. Och det var från stockholmsklubben han tog språnget till hockeyn i nordamerika där han spelade i nhl-klubbarna new jersey och washington.

Källa:  Urbom om uppbrottet från djurgården: “Kändes som det var rätt steg” – hockeynews

Hade ett svettigt VM – nu ryktas den brittiske målvakten byta liga

Nykomlingen storbritannien lyckades överraskande stanna kvar i vm:s a-grupp. Mycket tack vare målvakten ben bowns och nu placerar uppgifter från storbritannien honom i danmark.

Storbritannien vann bara en enda match i återkomsten till vm:s högsta division. Men övertidssegern mot frankrike i den avslutande matchen räckte för att stanna i a-gruppen.

Källa: Hade ett svettigt VM – nu ryktas den brittiske målvakten byta liga – hockeysverige

Kompisen efter beskedet

Tankarna på hockey-vm i slovakien har skingrats på sistone. I stället har mario kempe tänkt på sin kompis, tobias forsberg, som blivit förlamad av sin skada.

Leksands tobias forsberg skadades svårt när han åkte in med huvudet före i sargen under annandagens hockeyallsvenska match mot almtuna.

31-åringen fördes till akademiska sjukhuset i uppsala där han genomgick en nackoperation.

För mario kempe har beskedet inneburit att tankarna bara har kretsat kring hans gymnasie- och landslagskompis.

Källa: Kompisen efter beskedet: “Det är hemskt” – kuriren

Wahlberg om shl-flytten

Från tankar på att avsluta karriären till shl via tre vik-säsonger. I en intervju med hockeynews.se berättar vik-profilen emil wahlberg om vägen till eliten.

De som följt wahlbergs resa mot shl vet att den varit långt ifrån spikrak. Han spelade i division 2 fram till han var 21 år.

Källa: Wahlberg om shl-flytten – vt

Lämnade växjö efter säsongen – här kan stjärnforwarden hamna

Efter två säsonger i växjö tackade janne pesonen för sig efter säsongens slut. Nu återvänder den finske poängplockaren till finska storklubben kärpät, enligt finska Ilta-sanomat.

Janne pesonen har varit en stabil poängplockare i shl de senaste säsongerna. Den här säsongen noterades 36-åringen för 30 poäng (17+13) på 42 grundseriematcher för växjö.

Källa: Lämnade växjö efter säsongen – här kan stjärnforwarden hamna – hockeysverige