Tunga beskedet: Sandin skadad

Rasmus Sandin har gått och väntat på besked kring huruvida han ska stanna i Nordamerika eller återvända till SHL. Nu kommer en vändning i frågan. Backen är skadad och blir borta i fyra till sex veckor.

Häromdagen berättade HockeyNews.se att Rasmus Sandin väntade på besked kring huruvida han skulle stanna i Nordamerika eller vända hem till SHL för spel med Rögle.

Källa: Tunga beskedet: Sandin skadad – hockeynews

Grönborg i samtal med NHL-klubbar

Det står klart att Rikard Grönborg lämnar sitt jobb som Tre Kronors förbundskapten efter den här säsongen.
Jakten på nästa utmaning är i full gång. Redan i somras var han på anställningsintervjuer hos general managers i NHL.

Två år i rad har Rikard Grönborg lett Sveriges landslag Tre Kronor till VM-guld. Grönborgs coachstab har lyckats locka hem massor av toppspelare från NHL, vilket lagt grunden till gulden i Köln och Köpenhamn.

Hans goda kontakter med NHL-svenskarna och den sedan länge etablerade kontakten med amerikanska och kanadensiska klubbledare kan komma väl till pass för Rikard Grönborg när det sedan någon månad tillbaka är bestämt att han inte kommer att bli kvar som förbundskapten för Tre Kronor då hans kontrakt löper ut efter VM i Slovakien våren 2019.

Källa: Grönborg i samtal med NHL-klubbar – HockeyNews

Chocken: Stjärnan har opererats – blir borta cirka fem månader

Anaheim har drabbats av ett tungt bakslag inför den kommande säsongen. Stjärnspelaren Corey Perry har skadad knät och blir nu borta 20 veckor.

Det var inför Anaheims senaste träningsmatch, mot Arizona, som Corey Perry tvingades lämna isen redan på uppvärmningen. Nu meddelar Ducks GM Bob Murphy att Perry har opererat sitt knä. Han blir borta 20 veckor.

Källa: Chocken: Stjärnan har opererats – blir borta cirka fem månader – Hockeysverige

Lämnade Djurgården för NHL – nu får han lämna träningslägret

Axel Jonsson Fjällby lämnade Djurgården inför säsongen för att försöka ta en plats i Washington Capitals. Nu står det klart att 20-åringen får lämna träningslägret och istället ansluta till farmarlaget Hershey Bears i AHL.

Det är under onsdagskvällen som Washington Capitals meddelar att åtta spelare får lämna klubbens training camp och istället ansluta till Hershey i AHL. En av dessa är alltså Axel Jonsson Fjällby.

Källa: Lämnade Djurgården för NHL – nu får han lämna träningslägret – Hockeysverige

Svensken fick ny NHL-chans – nu är han uppsatt på waivers

Han fick en ny chans att slå sig in i NHL. Men nu står det klart att Anton Rödin tvingas lämna Anaheims träningsläger.

Anton Rödin har några tunga bakom säsonger sig med skador. Detta gjorde att han aldrig riktigt fick fäste hos Vancouver Canucks och under förra säsongen skrev han istället på för Davos i NLA de kommande två åren.

Källa: Svensken fick ny NHL-chans – nu är han uppsatt på waivers – Hockeysverige

NHL-svenskens tunga säsongsstart – uppsatt på skadelistan

Medans Elias Pettersson fått en drömstart på försäsongen med Vancouver Canucks har hans svenske kollega Loui Eriksson fått en betydligt tyngre start. Eriksson är nämligen borta på vecka-till-vecka-basis efter att ett blockerat skott tagit illa på 33-åringen, enligt The Province.

Skadan uppkom i samband med onsdagsnattens träningsmatch mot Edmonton, då Eriksson blockerade ett skott som tog så pass illa att han nu tvingas till någon eller några veckors vila, enligt The Province.

Källa: NHL-svenskens tunga säsongsstart – uppsatt på skadelistan – hockeysverige