Svenske superstjärnan skadad – blir borta resten av året

Nashville predators har dragits med skador på flera av lagets stjärnor den här säsongen. Nästa spelare att sättas upp på skadelistan – svenske superstjärnan filip forsberg, som missar fyra till sex veckor på grund av en överkroppsskada.

Tidigare den här säsongen har nashville tvingats klara sig utan spelare som p.k. subban, viktor arvidsson och kyle turris på grund av skador.

Källa: Svenske superstjärnan skadad – blir borta resten av året- hockeysverige

William Nylander har skrivit på för toronto maple leafs

Vilket drama.

Toronto maple leafs och william nylander hade bara minuter kvar på sig för att komma överens.

Då kom beskedet – svensken är klar för ytterligare sex år i toronto.

Turerna har varit många i följetongen kring william nylander och toronto maple leafs.

Parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt och den svenske 22-åringen har spenderat inledningen av årets NHL-säsong hemma i Sverige där han har hållit igång med AIK:s J20-lag.

Källa: William Nylander har skrivit på för Toronto Maple Leafs – aftonbladet

Nu kommer lugnande besked kring Rasmus Dahlins skada

Det var i gårdagens match mellan Buffalo och Ottawa som Rasmus Dahlin tvingade utgå efter att han fått ett skott på foten. Nu kommer besked att han kommer resa med laget till dagens match match och det kan ju ses som ett lugnande besked.

Det var i den andra perioden i gårdagens match som Rasmus Dahlin täckte ett skott från Ottawas center Matt Duchene. Pucken tog så illa på ena foten att den svenske rookien tvingades avbryta matchen.

Källa: Nu kommer lugnande besked kring Rasmus Dahlins skada – Hockeysverige

Dahlén stannar i Nordamerika

Vancouver. Jonathan Dahlén, som fick starta säsongen i AHL, stod i helgen för två poäng i sina två första matcher för säsongen.

Planen är att stanna i Nordamerika och kriga för en plats i NHL. Tanken på att återvända till Sverige finns inte.

Jonathan Dahlén imponerade på många under rookie-lägret, inför säsongen, och när hela laget samlades för att inleda det efterföljande försäsongslägret gick det ännu bättre.

Källa: Dahlén stannar i Nordamerika – HockeyNews

Tunga beskedet: Sandin skadad

Rasmus Sandin har gått och väntat på besked kring huruvida han ska stanna i Nordamerika eller återvända till SHL. Nu kommer en vändning i frågan. Backen är skadad och blir borta i fyra till sex veckor.

Häromdagen berättade HockeyNews.se att Rasmus Sandin väntade på besked kring huruvida han skulle stanna i Nordamerika eller vända hem till SHL för spel med Rögle.

Källa: Tunga beskedet: Sandin skadad – hockeynews

Grönborg i samtal med NHL-klubbar

Det står klart att Rikard Grönborg lämnar sitt jobb som Tre Kronors förbundskapten efter den här säsongen.
Jakten på nästa utmaning är i full gång. Redan i somras var han på anställningsintervjuer hos general managers i NHL.

Två år i rad har Rikard Grönborg lett Sveriges landslag Tre Kronor till VM-guld. Grönborgs coachstab har lyckats locka hem massor av toppspelare från NHL, vilket lagt grunden till gulden i Köln och Köpenhamn.

Hans goda kontakter med NHL-svenskarna och den sedan länge etablerade kontakten med amerikanska och kanadensiska klubbledare kan komma väl till pass för Rikard Grönborg när det sedan någon månad tillbaka är bestämt att han inte kommer att bli kvar som förbundskapten för Tre Kronor då hans kontrakt löper ut efter VM i Slovakien våren 2019.

Källa: Grönborg i samtal med NHL-klubbar – HockeyNews