Sverige tappade 2-0 – förlorade finalen trots drömstarten

1-0 efter 42 sekunder. 2-0 efter 11:33. Trots drömstarten förlorade Småkronorna finalen i Hlinka Gretzky Cup med 6-2. Kanada mästare igen.

Förutom när Tjeckien vann 2016 har Kanada vunnit samtliga turneringar sedan Sverige tog sin hittills enda seger 2007. Och inte heller i natt kunde Sverige bryta den enorma kanadensiska dominansen. Småkronorna skrällde i semifinalen mot Ryssland men orkade inte skrälla på nytt i nattens finalmatch.

Men det började bra för Sverige. Superduon Alexander Holtz/Lucas Raymond gav Småkronorna en drömstart på matchen när de såg till att ge Sverige ledningen efter bara 42 sekunders spel. Holtz hittade fram till radarpartnern, som sköt 1-0-målet. Precis en sådan start som Sverige behövde. Det blev ännu bättre kort därefter.

Drygt elva minuter in på matchen kom också 2-0. Ni kan gissa vem som gjorde målet. Superlöftet Alexander Holtz, som dominerat genom hela turneringen, stod för ett perfekt avslut och utökade Småkronornas ledning. Men därefter var det roliga slut.

Källa: Sverige tappade 2-0 – förlorade finalen trots drömstarten – hockeysverige

Tomas Montén imponerad av AIK-talangerna

Jonatan Berggren har nu gjort sina första landskamper i Juniorkronorna. I slutet av augusti får även Albin Eriksson chansen. AIK-talangerna imponerar på förbundskapten Tomas Montén.

Skellefteå AIK-talangen Jonatan Berggren fick i augusti göra sina första landskamper med Juniorkronorna/Team 20.

Berggren var uttagen till en försäsongsturnering i Kanada och spelade totalt fem matcher. 18-åringen producerade tre assist och verkar ha imponerat på förbundskapten Tomas Montén.

“Han var bra. Han är ett år yngre än de flesta och erfarenhetsmässigt är det en ny grej för honom att komma iväg och spela en sådan sommarturnering”, säger Montén.

Källa: Tomas Montén imponerad av AIK-talangerna: ”Alla förutsättningar att gå hela vägen” – Norran, Skellefteå

Tre Kronors guld ger mångmiljonförlust

Tre Kronor tog ännu ett bejublat VM-guld.

Men ekonomiskt blev guldet till sand. Idrottens affärer uppger att den totala guldnotan blir ett minus på sju miljoner kronor.

Rikard Grönborg och hans stab guldvrålade för andra året i rad när man besegrat Schweiz i en sanslös rysare i VM-finalen.

På TV-kanalerna jublade man över rekordtittarsiffror och i Kungsträdgården väntade tusentals svenskar på att få hylla hjältarna som blivit folkhemshjältar med sitt offensiva spel.

Men när ishockeyförbundet räknar ihop notan för succén blir det röda siffror, uppger Idrottens Affärer.

Det hela bottnar i att dyra NHL-försäkringar – den dyraste spelaren som Tre Kronor försäkrat under ett VM kostade 1,3 miljoner kronor – och kostnader för läger och uppladdning inför VM inte alls motsvaras av IIHF:s guldbonus.

Enligt Idrottens affärer fick Sverige åtta miljoner från internationella förbundet och när man räknat ihop kostnader för försäkringar, uppladdningsläger, guldbonusar och firande i Kungsträdgården blir förlusten hisnande sju miljoner.

Källa: Tre Kronors guld ger mångmiljonförlust – Aftonbladet

Tre kronor: Så spelas Hockey-VM 2019

Champagnen har knappt runnit ut ur kroppen efter ett galet Guldfirande i Kungsträdgården. Innan internationella ishockeyförbundet IIHF släpper grupperna inför 2019 års Hockey-VM i Slovakien.

I dag under förmiddagen så släppte IIHF gruppindelningen inför nästa års Hockey-VM som spelas i Slovakiens huvudstad Bratislava och Košice som ligger i östra Slovakien nästan vid gränden mot Ukraina.

Källa: Tre kronor: Så spelas hockey-VM 2019 – hockeybladet

Polis-Larsson håller spelare borta ifrån Sveriges målgård

Den förre detta Skellefteå-backen Larsson går in å städer i Sveriges målgård.

Han gapar ett tag runt spelaren så kör Larsson ut ur målgården.

Jag vet inte om Larsson har fått den uppgiften.

Man vet att in till målgården kommer man inte när Larsson står i vägen.

En sån typ av spelare borde man ha haft i något lag.

Man vet vad man får ut av Larssons jobb i målgården.