Har öppnat upp för Luleå Hockey – öser in poäng utomlands

Linus Omark har ett år kvar på sitt kontrakt och har öppnat upp för en återkomst till SHL och Luleå Hockey. Det hade varit en mycket fin förstärkning – iallafall om han bibehåller samma form som han visar upp för tillfället. För just nu öser han in poäng för sitt KHL-lag Salavat Ufa.

Säsongen 2008/2009 var senast Linus Omark spelade en hel säsong för Luleå Hockey. Sedan dess har det blivit spel utomlands – där han bland annat fått testa på spel i både AHL och NHL, men också spel i ryska KHL.

Källa: Har öppnat upp för Luleå Hockey – öser in poäng utomlands – Hockeysilly

Mike Kostka blir kvar – hyllas av sportchefen 

Mike Kostka får stanna kommande säsongen i AIK. Sportchefen Mikael Lindgren gav backen glädjebeskedet bara minuter efter att AIK:s genrep mot Luleå var avklarat.

”Han har förtjänat chansen. Han har varit modig och vågat spela sitt eget spel”  summerar Lindgren.

”Han spelade verkligen sitt eget spel och jag känner att det finns mer att ta av. Kostka kommer att kunna få en viktig roll i det offensiva spelet” säger Lindgren.

Källa: Mike Kostka blir kvar – hyllas av sportchefen – Norran, Skellefteå

Brynäs löser forwardsluckan snabbt

Brynäs värvar, efter att Jesper Boqvist skadat sig i helgen.
Sportchef Stefan Bengtzén agerar blixtsnabbt och plockar in en spelare han tidigare jobbat med, i form av Mikael Johansson, tidigare i framförallt Färjestad.

Brynäs plockar in Johansson genom ”skadade spelare klausulen”. Vilket innebär att man kan säkra upp en spelare på korttidskontrakt i max sex veckor.

Källa: Brynäs löser forwardsluckan snabbt

Kostka klar för Skellefteå AIK

Efter tre på eftermiddagen så kom beskedet att Skellefteå AIK värvat Kostka på ett  tryoutkontrakt.

”Kostka är en puckskicklig rightback och har varit intressant och funnits med i våra backspekulationer tidigare, så det här är en bra möjlighet att känna på varandra lite närmare”, kommenterar sportchef Mikael Lindgren.

”Tryouten sträcker sig till efter träningsmatchen mot Luleå”.

Källa: Kostka klar för Skellefteå AIK