Succélånets mål: Stanna kvar i Malmö 

Han ratades av Malmö som junior – nu är Axel Wemmenborn, 25 år, tillbaka i klubben.

Detta tack vare ett både rosat och risat samarbete mellan Malmö Redhawks och Pantern.

För första gången har Malmö Redhawks och allsvenska Pantern bytt spelare med varandra rakt av. Under den här veckan kommer Malmös lovande center Lukas Haudum att spela med Pantern och Axel Wemmenborn får på nytt chansen i SHL.

Den 25-åriga centern var inlånad till ett skadedrabbat Redhawks under två matcher i oktober och tackade direkt för förtroendet genom att göra sitt första SHL-mål i karriären.

Källa: Succélånets mål: Stanna kvar i Malmö – expressen

”Kulturbärare” förlänger med HV71

Det blir ytterligare ett par år i HV71 för Oscar Sundh.

Det står klart efter att SHL-klubben nu har förlängt hans kontrakt med två år.

Oscar Sundh har blivit synonym med HV71. Sedan han anlände till klubben första gången 2009 har det blivit ett par vändor i Luleå och Linköping emellan, men totalt har Sundh spelat sju säsonger i Jönköping. Nu står det klart att han stannar i staden.

På sin hemsida meddelar HV71 nämligen att klubben har förlängt 31-åringens kontrakt med ytterligare två år.

Källa:”Kulturbärare” förlänger med HV71 – Aftonbladet

SHL-klubben vill öka konkurrensen – plockar tillbaka lån

Han har varit utlånad hela säsongen till Västervik i Hockeyallsvenskan. Men nu plockar Mora tillbaka honom för att öka konkurrensen på sin forwardssida.

Oskar Svanlund kom till Mora från Troja inför förra säsongen och 20-åringen var med om att ta upp klubben till SHL i det lyckosamma kvalet mot Leksand.

Källa: SHL-klubben vill öka konkurrensen – plockar tillbaka lån – Hockeysverige

Korttidskontrakt: Tuff back ersätter skadad forward

När den rivige forwarden gått sönder väljer klubben att ersätta honom med en tuff NHL-meriterad back på ett korttidskontrakt. SHL-klubben utnyttjar regeln om att ersätta en skadad spelare.

Frölunda har värvat den amerikanske backen Mike Weber på ett korttidskontrakt. SHL:s regelverk för att ersätta en skadad spelare gör det möjligt för klubbarna att skriva kontrakt upp till sju veckor. En regel som nu Frölunda väljer att utnyttja för att ersätta den skadade forwarden Pathrik Westerholm.

Källa:  Korttidskontrakt: Tuff back ersätter skadad forward – hockeybladet.nu

SHL-klubben agerar mot publikkrisen – inför kampanjbiljetter 

SHL:s publikkris har varit omdebatterad under säsongens inledande månader och nu agerar Malmö. Idag meddelar de på sin hemsida att de inför kampanjbiljetter till samtliga matcher.

Malmö Arena tar 12600 åskådare som mest när det vankas hockey. Men hittills under säsongen har Malmö Redhawks inte ens lyckats locka hälften så mycket publik. I snitt har 6216 åskådare besökt arenan under de första sju matcherna och nu agerar klubben.

Källa: SHL-klubben agerar mot publikkrisen – inför kampanjbiljetter – Hockeysverige

Den KHL-meriterade forwarden förlänger kontraktet med SHL-klubben

Frölunda har gjort klart med en kontraktsförlängning: Simon Hjalmarsson blir kvar i minst tre år.

Den KHL-meriterade forwarden – som tillhörde Frölundas organisation redan 2005-2008, utan att slå igenom i A-laget – är inne på sin andra säsong i följd i Göteborgslaget och har svarat för åtta poäng på 15 matcher den här säsongen.

Hjalmarsson har i övrigt bland annat ett förflutet i Luleå, där han fick genombrottet på SHL-nivå.

Källa: Den KHL-meriterade forwarden förlänger kontraktet med SHL-klubben – dragskott

Malmö förlänger med talangen

Backen Carl-Johan Lerby förlänger sitt kontrakt med Malmö Redhawks. Trelleborgssonen som varit klubben trogen sedan han var 14 år blir nu kvar till 2020.

Carl-Johan Lerby har spenderat i stort sett hela sin karriär i Malmö Redhawks. Det började i U16 och nu är han en del av Malmös A-trupp. SHL-debuten kom för två säsonger sedan och i fjol spelade han 58 matcher i SHL inklusive slutspel.

Källa: Malmö förlänger med talangen: ”En av de bästa backarna vi fått fram” – Hockeysverige