Hv71 har backbekymmer – satsar på juniorernaHV 71 har det tunt på backsidan för tillfället. Med christoffer persson avstängd och martin fehérváry iväg på JVM kommer laget bara ha sex backar till matcherna efter uppehållet. Lösningen? Två juniorer födda -00 och -01. Detta enligt jönköpings-posten.


I söndags åkte HV:s slovakiske back martin fehérváry för att ansluta till slovakiens jvm-lag. Samma dag kom också beskedet att christoffer persson stängs av för en huvudtackling i lagets senaste match mot Mora. Han missar därför de fyra närmsta matcherna.

Källa: Hv71 har backbekymmer – satsar på juniorerna: “Finns potential i killarna” – hockeysverige

Sandberg opereras – missar resten av säsongen

Mardrömsbesked för HV71.

Bara två veckor efter sin comeback har filip sandberg, 24, tvingats genomgå en komplicerad operation – och missar nu resten av säsongen. Blodtillförseln till ena njuren slutade fungera:

“Om ett organ inte får blod dör det på sikt, klart det var väldigt allvarligt för Filip”, säger HV:s läkare jonas kalman till sportbladet.

För ett par veckor sedan blev det klart att filip sandberg återvänder till HV71 efter drygt en säsong i san joses organisation.

Källa: Sandberg opereras – missar resten av säsongen – aftonbladet

Ryggopererades på 30-årsdagen

Alexander Johansson har genomgått en ryggoperation.

Ingreppet utfördes på Färjestadsforwardens 30-årsdag.

Färjestad ger uppdaterad information om sina skadade spelare alexander johansson, Ilari melart, tomi sallinen och per åslund.
Johansson har haft en tung säsong, då han på grund av svag form klivit åt sidan som lagkapten. Till råga på allt har han råkat ut för en ryggskada som kan hålla honom borta från spel resten av säsongen.

Källa: Ryggopererades på 30-årsdagen – hockeyNews 

Shl-klubben vill förlänga med tränartrion

Malmö Redhawks har haft en stark höst och hakar på i shl:s toppstrid. Nu skriver Sydsvenskan att klubben jobbar på att förlänga kontrakten med tränara peter andersson, martin filander och jesper mattsson.

Nu rapporterar sydsvenskan att klubben vill säkra tränartrion peter andersson, martin filanderoch jesper mattsson för den överskådliga framtiden. Trion förlängde sina avtal med tre år förra hösten, men nu vill sportchefen patrik sylvegård säkra trions tjänster över en ännu längre period.

Källa: Shl-klubben vill förlänga med tränartrion – hockeysverige