Söderström rankas högst

Källa: wikipedia

Småkronorna är på guldjakt i örnsköldsvik – jvm på hemmaplan är sista möjligheten att visa upp sig inför hundratals scouter som är på plats för att lägga pusslet inför sommarens nhl-draft i vancouver.

Brynäsbacken victor söderström rankas högst av samtliga svenskar.

När Jvm på hemmaplan är över väntar ledighet och en möjlighet att få vila upp sig – innan cirkusen drar igång på allvar.

Först väntar combine i buffalo som innebär att spelarna får visa upp sina fysiska färdigheter och samtidigt sitta i möten med NHL-klubbarna.

Draften kommer att ta plats i vancouver 21-22 juni och söderström är högst rankad bland svenskarna.

Källa: Söderström rankas högst: “Pittsburgh blev mitt favoritlag”  -hockeynews 

Nhl-draften: Trendbrottet: Juniorexperten ratar hughes – har finländaren som etta inför draften

Källa: wikipedia

Förra året gick en svensk först av alla i draften. Kanske kan det bli en finländare i år? Kaapo kakko rankas i alla fall som etta i sportsnets nya ranking.

Att det blir ett fjärde år i rad utan att en kanadensisk spelare går först är redan klart. Det kan också bli en europeisk spelare för tredje året i rad. Efter nico hishchier 2017 och rasmus dahlin 2018 har nämligen kaapo kakko seglat upp som en möjlig nummer ett.

Källa: Nhl-draften: Trendbrottet: Juniorexperten ratar hughes – har finländaren som etta inför draften – hockeysverige

Nobbades från jvm – victor söderström gör jättekliv på nhl:s draftranking

Många blev förvånade över att brynäs backtalang victor söderström nobbades från spel i JVM. De får nu ännu mer anledning att ifrågasätta trupputtagningen. 17-åringen gör ett jättekliv på nhl:s egna draftranking.

victor söderström var egentligen inte tänkt att spela i A-laget med Brynäs den här säsongen. Efter att ha imponerat stort och bara blivit bättre och bättre har han nu en bergsäker plats i shl.

När nhl central scouting nu släpper sin halvårsrapport så klättrar brynäsbacken på listan. Av utespelarna i Europa rankas han femma. idigare har han legat mellan 14:e till 20:e plats men ses nu alltså som den femte största talangen i Europa inför sommarens draft.

Källa: Nobbades från JVM – Victor Söderström gör jättekliv på NHL:s draftranking – hockeysverige

Tre svenskar går i förstarundan – enligt tunga draftrankingen

Vissa draftrankingar är tyngre än andra. Bob McKenzies är kanske den allra tyngsta. Enligt den kommer en svensk gå topp-tio i sommarens draft, och tre kommer gå i förstarundan.


I somras upplevde svensk hockey en riktigt stor stund då rasmus Dahlin gick etta i draften. Sommaren som kommer får vi inte se någon blågul gå så tidigt, utan det mesta talar för att en amerikan går som nummer ett.

Källa: Tre svenskar går i förstarundan – enligt tunga draftrankingen – hockeysverige

95 spelare har gått den långa vägen utanför draftsystemet

Varje år draftas 200 spelare till nhl och siffrorna som kommer ifrån the hockey news som visar att 272 spelare ( 40.5 procent) draftats i förstarundan följet av 115 stycken och 16,6 procent har gått i andra rundan.

Utöver de så finns 95 spelare utan ha blivit draftad och 12,7 procent har gått den långa vägen till nhl utan att ha gått via draftsystemet.

Källa: 95 spelare har gått den långa vägen utanför draftsystemet – hockeynews