En fundering: Varför är nhl bättre på att utföra straff på spelförbrytare än i shl?

Jag tycker att SHL:s disciplinnämnd ger straff till spelare som utfört handlingen på isen för lite matcher i en avstängning.

De var ett fall i NHL som fick mig att fundera på varför nhl har högre straffvärde i en avstängning än shl.

Den här fallet var de en förre detta Skellefteå-forwarden Oskar Sundqvist som blev utsatt för blindside ifrån sidan och tog olyckligt.

Den incidenten är bra exempel på vad shl:s disiplinnämnd skulle bli bättre på när de gäller att utföra straff i en avstängning som nhl.

En annan fråga som jag har funderat på varför är nhl bättre på att utföra straff på spelförbrytare än i shl.

Både nhl och shl har olika system att jobba efter.

De ska inte ha betydelse.

Att SHL ligger efter nhl när de gäller att utföra straff i en avstängning.

Viktor Arvidsson avgjorde mot Islanders

Viktor Arvidsson gjorde två mål under nattens möte mellan Nashville och New York Islanders. Hans andra mål, sent i andra perioden, visade sig vara matchavgörande.

Arvidssons, och matchens, första mål kom i första periodens fjärde minut. Svensken drog pucken bakom egen rygg och mellan sina ben för att finta bort New York-backen Ryan Pulock framför mål.

Och ensam mot Islanders målvakt Thomas Greiss var det inga problem för Viktor Arvidsson att sätta pucken i mål.

Källa: Viktor Arvidsson avgjorde mot Islanders – Norran, Skellefteå

Anton Lindholm utgick skadad

Han jagar en backplats i Colorado Avalanche. Men i nattens match mot Vegas Golden Knights utgick Anton Lindholm skadad.

Den tidigare AIK-backen Anton Lindholm hade en skadefylld fjolårssäsong hos Colorado Avalanche. Lindholm bröt tidigt käkbenet och hade under slutet på förra säsongen dessutom svårt att spela till sig en plats i laget. Totalt spelade han 48 matcher och stod för fyra assist.

Källa: Anton Lindholm utgick skadad – Norrans hockeyblogg

Viktor Arvidsson med på prestigefylld lista

Viktor Arvidsson tillhör nu NHL:s 20 bästa forwards. Det anser åtminstone NHL Network som varje år rankar ligans spelare.

NHL Network har nu presenterats sin årliga lista över ligans bästa forwards. Tre svenskar tar plats och en av dem är Viktor Arvidsson. Det är första gången som den tidigare Skellefteå AIK-spelaren tar plats på den prestigefyllda listan.

Källa: Viktor Arvidsson med på prestigefylld lista – Norrans hockeyblogg

Melker Karlsson är nyopererad 

Redan innan Stanley Cup-slutspelet blev han skadad. Under sommaren kände han att något inte stod rätt till. Nu är Melker Karlsson nyopererad. “Jag var tvungen att göra något åt det”, säger NHL-spelaren.

San Jose Sharks powerforward Melker Karlsson saknades på isen då Skellefteå AIK hyllade sina NHL-spelare på första isträningen i tisdags. Tanken var att han naturligtvis skulle vara med tillsammans med Viktor Arvidsson, Adam Larsson och de andra spelarna. Anledningen att han missade tillställningen var att han befann sig i USA på en blixtvisit.

Källa: Melker Karlsson är nyopererad – Norran, Skellefteå

Hemma reportage: Tillbaka till rötterna för Lindholm

Anton Lindholm är uppvuxen i Varuträsk. NHL-proffset i Colorado och hans sambo, Lowisa Håkansson–Lundquist, har letat ett boende ett tag och ifjol hittade de en stuga en bit från byn. Det är där de ska spendera somrarna ett antal år framöver. ”Jag har alltid trivts väldigt bra i Varuträsk”, säger den tuffe backen.

Det fina vädret har gjort tillfälligt uppehåll. Besöket hos NHL-backen Anton Lindholm och hans sambo bjuder på konstant regn, med olika variationer i mängd.

Källa: Hemma reportage: Tillbaka till rötterna för Lindholm – Norran, Skellefteå