Khl slutspel: Svenskarna stora matchvinnare – frälste storlaget

Ska st. petersburg har kopplat ett grepp om konferenssemifinalen. De vann den första matchen mot lokomotiv jaroslavl med 1-0 – och leder med samma siffror i matchserien.

En annan blågul spelare i storform klev också fram. David rundblad var nämligen mannen som sköt matchens enda mål. Han har varit i mycket fin målform under slutspelet.

Källa: Khl slutspel: Svenskarna stora matchvinnare – frälste storlaget – hockeysverige

Khl slutspelet: Förre detta skellefteå aik-backen rundblad avgjorde i öt och kvitterade matchserien mot moskva

David Rundblad klev fram när de hade spelat 4.17 av öt när förre detta skellefteå aik-backen avgjorde matchen för petersburg med 3-2 efter ha hittat nätet bakom spartak-målvakten Juliuas Hudacek med ett slagskott.

Målet var rundblads första i khl-slutspelet den skellefteå aik-backens tredje poäng på fyra matcher.

Källa: Förre detta skellefteå aik-backen rundblad avgjorde i öt och kvitterade matchserien mot moskva – norrans hockeyblogg  

Klubb i ansiktet och spelade fram till segermålet

David Rundblad fick klubb i ansiktet och hade inte en lyckad andra var inblandad i två baklängesmål.

Skellefteå-backen fick vila några extrabyten i slutet.

Rundblad fick sin revansch i sista perioden och ska st petersburg låg under med 0-2.

Ryska klubben hämtande upp underläget.

Rundblad var inblandad i en framspelning till segermålet.

Källa: Klubb i ansiktet och spelade fram till segermålet

Joni Ortio om Skellefteå: ”Folket som bor där är galna i hockey”

Det blev två säsonger för Joni Ortio i Skellefteå AIK. En plats där både staden och fansen verkar satt avtryck hos målvakten. “Folk som bor där är galna i hockey”, säger Ortio till khl.ru.

Inför säsongen 2016/17 anlände Joni Ortio till Skellefteå för att spela med AIK. Totalt blev det två säsonger i klubben för målvakten.

Efter årets säsong stod det klart att den 27-åringen lämnar Skellefteå för spel i KHL. Finländaren har skrivit på för en säsong med Vityaz Podolsk och är nu på plats i nya klubben.

Källa: Joni Ortio om Skellefteå: ”Folket som bor där är galna i hockey” – Norran, Skellefteå

Rundblad får spela matcher i Schweiz och Österrike

NHL har redan expanderat och kommit till Västeuropa för matcher. Nu gör den ryska ishockeyligan KHL samma sak. Kommande säsong spelas två matcher i Österrike och två i Schweiz.

Slovan Bratislava åker till Wien i slutet av oktober för två matcher. Den 26 oktober möter man CSKA Moskva i den österrikiska huvudstaden och två dagar senare är det SKA St. Petersburg, med bland andra Tre Kronors VM-målvakt Magnus Hellberg och Skelleftekillen David Rundblad, som står för motståndet.

Källa: Rundblad får spela matcher i Schweiz och Österrike – Norran, Skellefteå

 

Tidigare AIK-spelaren lämnar KHL – klar för ny klubb

Han har spelat fem säsonger i KHL. Men nu lämnar Tobias Viklund Ryssland. Den tidigare AIK-backen är klar för Kölner Haie i den tyska högstaligan. Där blir han bland annat lagkamrat med Morgan Ellis, förra säsongen i AIK.

Tobias Viklund vann SM-guld med Modo 2007. Säsongen efter spelade backen i AIK, där det totalt blev två säsonger. De senaste fem åren har 32-åringen från Kramfors dock tillbringat i Ryssland.

Källa: Tidigare AIK-spelaren lämnar KHL – klar för ny klubb – Norrans hockeyblogg