Khl slutspel: Svenskarna stora matchvinnare – frälste storlaget

Ska st. petersburg har kopplat ett grepp om konferenssemifinalen. De vann den första matchen mot lokomotiv jaroslavl med 1-0 – och leder med samma siffror i matchserien.

En annan blågul spelare i storform klev också fram. David rundblad var nämligen mannen som sköt matchens enda mål. Han har varit i mycket fin målform under slutspelet.

Källa: Khl slutspel: Svenskarna stora matchvinnare – frälste storlaget – hockeysverige

Khl slutspelet: Förre detta skellefteå aik-backen rundblad avgjorde i öt och kvitterade matchserien mot moskva

David Rundblad klev fram när de hade spelat 4.17 av öt när förre detta skellefteå aik-backen avgjorde matchen för petersburg med 3-2 efter ha hittat nätet bakom spartak-målvakten Juliuas Hudacek med ett slagskott.

Målet var rundblads första i khl-slutspelet den skellefteå aik-backens tredje poäng på fyra matcher.

Källa: Förre detta skellefteå aik-backen rundblad avgjorde i öt och kvitterade matchserien mot moskva – norrans hockeyblogg  

Klubb i ansiktet och spelade fram till segermålet

David Rundblad fick klubb i ansiktet och hade inte en lyckad andra var inblandad i två baklängesmål.

Skellefteå-backen fick vila några extrabyten i slutet.

Rundblad fick sin revansch i sista perioden och ska st petersburg låg under med 0-2.

Ryska klubben hämtande upp underläget.

Rundblad var inblandad i en framspelning till segermålet.

Källa: Klubb i ansiktet och spelade fram till segermålet

Joni Ortio om skellefteå

Det blev två säsonger för joni ortio i skellefteå aik En plats där både staden och fansen verkar satt avtryck hos målvakten. ”Folk som bor där är galna i hockey”, säger Ortio till khl.ru.

Inför säsongen 2016/17 anlände joni ortio till skellefteå för att spela med aik. Totalt blev det två säsonger i klubben för målvakten.

Efter årets säsong stod det klart att den 27-åringen lämnar skellefteå för spel i khl. Finländaren har skrivit på för en säsong med vityaz podolsk och är nu på plats i nya klubben.

Källa: Joni Ortio om skellefteå: ”Folket som bor där är galna i hockey” – norran

Rundblad får spela matcher i Schweiz och Österrike

Nhl har redan expanderat och kommit till västeuropa för matcher. Nu gör den ryska ishockeyligan khl samma sak. Kommande säsong spelas två matcher i österrike och två i schweiz.

Slovan bratislava åker till wien i slutet av oktober för två matcher. Den 26 oktober möter man cska moskva i den österrikiska huvudstaden och två dagar senare är det ska st. petersburg, med bland andra tre kronors vm-målvakt magnus hellberg och skelleftekillen david rundblad som står för motståndet.

Källa: Rundblad får spela matcher i Schweiz och Österrike – Norran, Skellefteå

 

Tidigare aik-spelaren lämnar khl – klar för ny klubb

Han har spelat fem säsonger i khl. Men nu lämnar tobias viklund ryssland. Den tidigare aik-backen är klar för kölner haie i den tyska högstaligan. Där blir han bland annat lagkamrat med morgan ellis, förra säsongen i aik.

Tobias viklund vann Sm-guld med modo 2007. Säsongen efter spelade backen i aik, där det totalt blev två säsonger. De senaste fem åren har 32-åringen från Kramfors dock tillbringat i ryssland.

Källa: Tidigare aik-spelaren lämnar khl – klar för ny klubb – norrans hockeyblogg