Skadades på väg mot vm-guldet – nu skriver han nhl-kontrakt

Källa: wikipedia.org

Eetu luostarinen tvingades åka hem mitt under vm och fick se sina lagkompisar fira vm-guldet via tv. Men nu får han ett okej tröstpris: Ett nhl-kontrakt.

Markko anttila, eller finlands nye nationalhjälte som han också kallas, fick mycket uppmärksamhet efter vm-guldet. Förutom att han avgjorde vm-finalen fick han beröm för att han bad om en extra guldmedalj, att ta med hem till eetu luostarinen.

Källa: Skadades på väg mot vm-guldet – nu skriver han nhl-kontrakt – hockeysverige

Beskedet: Svenske backstjärnan skadad – missar resten av u18-vm

Källa: swehockey

Victor söderström kommer inte spela mer i u18-vm. Backen har drabbats av en hjärnskakning och lämnat turneringen meddelar förbundet.

U18 vm pågår för fullt i örnsköldsvik. Sverige avslutade gruppspelet med en 3-0-seger mot ryssland i går, men i matchen tvingades backen victor söderström kliva av.

Källa: Beskedet: Svenske backstjärnan skadad – missar resten av u18-vm – hockeysverige

Poängmaskin och landslagsman – nu flyttar finländaren till shl

Källa: luleahockey.se

Igår kom Kuriren med uppgifter om att den finske landslagsmannen arttu Ilomäki var på gång till Luleå. Under onsdagen bekräftade klubben att han är klar.

Igår presenterade Luleå tre nyförvärv i form av david rautio, isac brännström och juhani tyrväinen. Idag bekräftade de gårdagens uppgifter från Kuriren att arttu Ilomäki är klar.

Källa: Poängmaskin och landslagsman – nu flyttar finländaren till shl – hockeysverige