Välkomna till Skellefteåbloggens bevakning om Sveriges nordiska derby mot Finland med matchstart cirka 19:00.

Sveriges laguppställning:

https://www.facebook.com/100063950340092/posts/pfbid0wJ75VcME33CA9ScbAbUjLbapyqx6f4RjX5jvpm8ox3WgD8quaPQew7GHvnDAiVrtl/?app=fbl

Nu är första perioden igång.

Ledningsmålet 1-0 för Sverige målskytt Rasmussen.

Sverige leder med 1-0 efter första perioden.

Matchkommentar efter första perioden: Sveriges anfall och passnings kvalité är riktigt usel. När Sverige försöker skapa något tryck i Finlands egen zon så slarvar Sverige bort de till en finländsk spelare hela tiden. Sverige leder inte rättvisat.

Nu är andra perioden igång.

Kvitteringsmålet 1-1 för Finland målskytt Granlund.

Ledningsmålet 1-2 för Finland målskytt Oksanen.

Finland leder med 1-2 efter andra perioden.

Matchkommentar efter andra perioden: Sveriges period var mycket värre än första när Finland satte rejält tryck på Sverige då får Sverige rejäla problem att hantera Finland med tanke på pressen som finländarna sätter på Sverige. Finland var de bättre laget än Sverige.

Nu är tredje perioden igång.

Finland vinner med 1-2 efter tre perioder.

Slutmatchkommentar efter tre perioder: Sveriges två perioder under all kritik som spelet såg ut. Men Sverige bli aggressivt bättre inte mer än så i tredje Över hela matchbilden så var Finland de bättre laget än var Sverige.