Välkomna till Skellefteåbloggens bevakning om sportLördag med tre matcherna som är Sverige-Finland med matchstart cirka 15:00, Roma-Milan med avspark 18:00 och Barcelona-Real Betis med avspark 21:00.

Sveriges laguppställning:

Nu är första perioden igång.

Ledningsmålet 1-0 för Sverige målskytt Johansson.

Sverige leder med 1-0 efter första perioden.

Matchkommentar efter första perioden: Mycket avvaktade matchbild tills Sverige gjorde de viktigaste ledningsmålet 1-0 då tog Sverige spelövertaget och man kan hantera Finland på ett bättre sätt än i första i Torsdags. De såg i fall bättre ut idag. De var riktigt positivt och där tar de positiva slut när de kommer till Finlands livsfarliga spelvändningar då sattes Sverige på ett rejält test som man kunde hantera på ett bättre sätt när Finland kom.

Nu är andra perioden igång.

Kvitterningsmålet 1-1 för Finland målskytt Kapanen.

Ledningsmålet 2-1 för Sverige målskytt Brännström.

Kvitteringsmålet 2-2 för Finland målskytt Pesonen.

Ledningsmålet 3-2 för Sverige målskytt Rasmussen.

4-2 för Sverige målskytt Karlkvist i powerplay.

Sverige leder med 4-2 efter andra perioden.

Matchkommentar efter andra perioden: Fokus låg inte på själva spelet nämligen på målkalaset med sex mål.

Nu tredje perioden igång.

5-2 för Sverige målskytt Karlkvist.

6-2 för Sverige målskytt Peterson.

Sverige vinner med 6-2.

Slutmatchkommentar efter tre perioder: Över hela tre perioder som Sverige var de bättre laget.

Roma och Milan med samma poäng nämligen 56 poäng var inför avspark.

Romas startelva:

Milans startelva:

Nu är första halvleken igång.

Slutar mållöst 0-0 efter första halvleken.

Matchkommentar efter första halvleken: Var Milan som var riktigt aggressivt framåt och hade mest bollinnehav än Roma hade och skapade flera farliga målchanser än var Roma gjorde framåt. När Roma gick några gånger till anfall men blev inte så farligt framåt för Roma.

Nu är andra halvleken igång.

Ledningsmålet 1-0 för Roma målskytt Abraham.

Kvitteringsmålet 1-1 för Milan målskytt Saelemaekers.

Slutar oavgjort 1-1 efter två halvlekar.

Slutmatchkommentar efter två halvlekar: De var chanslös match mellan Roma-Milan i första. I andra halvleken som var riktigt dramatisk avslutning.

Barcelona leder med 72 poängs som är på första plats och Real Betis är på sjätte plats med 49 poäng.

Barcelonas startelva:

Real Betis startelva:

Ledningsmålet 1-0 för Barcelona målskytt Chrisensen.

Mål 2-0 för Barcelona målskytt Lewandowski.

Mål 3-0 för Barcelona målskytt Raphinha efter var granskning av var rummet.

Barcelona leder med 3-0 efter första halvleken.

Matchkommentar efter första halvleken: De var fullständigt Barcelona efter tre snabba mål som var skickligt.

Mål 4-0 för Barcelona målskytt Fati.

Barcelona vinner med 4-0 som betyder första vinsten.

Slutmatchkommentar efter två halvlekar: En mening att skriva de är Barcelona var de bättre laget än Real Betis var.

Nu är bevakningens dag på eftermiddag/kväll avslutad men är tillbaka imorgoneftermiddag cirka 13:55.