Välkomna till Skellefteåbloggens bevakning om Skellefteå AIKs tredje final match mot Växjö med matchstart 19:30 och bevakningens start är cirka 17:50.

Växjös laguppställning:

https://www.facebook.com/100063456259502/posts/pfbid0QkH3PeQsTD7KGVrbnUUYKtL9xuk3Jye9NwsSedJmXeveo4WibkLh7NDT3tmqfoE5l/?app=fbl

Saknas gör Lindvall har en (underkroppsskada), Mascherin har en (överkroppsskada), Pellikka är på (landslagsuppdrag för Småkronorna), Kelin och Anton Olsson.

Skellefteå AIKs laguppställning:

https://www.facebook.com/100060438986165/posts/pfbid02JMHkXxgJMEkfNkzWjbeHRkvtxZqFZkEYWTpN5rzDM93rLGfBLTEoTUkqcHVAdi8rl/?app=fbl

Nu är första perioden igång.

Slutar mållöst 0-0 efter första perioden.

Matchkommentar efter första perioden: Mest avvaktade matchbild. Jockes första byte ställer till rejäla problem när Skellefteå-ikonen gör så att pucken hamnar i höger hörn vid sargen i Växjös egen zon och de slutar inte där med positiva saker av Jocke. Jocke skapar en rejäl jätte målchans för Skellefteå AIK som Jocke touchar på. Men Skellefteå AIK har ett problem de är för lätta skott mot Växjö-målvakten Larmi som hamnar i mag höjd. De är Växjö som har ett farligt driv som Skellefteå AIK hamnar i en Växjö fälla.

Nu är andra perioden igång.

Fortsatt mållöst 0-0 efter andra perioden.

Matchkommentar efter andra perioden: Fortsatt avvaktade matchbild tills Skellefteå AIK får tre gånger powerplay med de så växte seriens bästa fart av Skellefteå AIK som driv på spelet och är väldigt många gånger nära att göra ledningsmålet i andra.

Nu är tredje perioden igång.

Ledningsmålet 0-1 för Skellefteå AIK målskytt Pär.

Kvitteringsmålet 1-1 för Växjö målskytt Sexton.

Ledningsmålet 2-1 för Växjö målskytt Kellman.

Kvtteringsmålet 2-2 för Skellefteå AIK målskytt Möller i powerplay.

Oavgjort 2-2 efter tre perioder.

Nu är övertidsspelet igång.

Fortsatt oavgjort 2-2.

Nu är övertidsspelet nummer två igång.

Simon Robertsson avgjorde för Skellefteå AIK med matchavgörande målet 2-3 och är reduceingerat till 2-1 i finalserien.​

Slutmatchkommentar efter fem perioder: Skellefteå AIK vinner helt rättvisat med rätt inställning till måste matchen som de var.

Nu är Skellefteåbloggens bevakning tillbaka imorgon eftermiddag cirka 16:30.