Skellefteå AIK hade många ordinarie spelare borta p.g.a skador och JVM. De öppnar upp en lucka för en ny spelare nämligen Sebastian Ohlsson.

Han spelade stabilt i hans A-lags debut.

När matchen drog i gång så blev det en mardrömsstart för Skellefteå AIK och Örebro spelaren Ryan stod för ett snyggt mål när han drillar bort hela Skellefteås försvar, upp i nätet.

Den starten hade inte Skellefteå AIK tänkt sig och jobba i underläge men det blev värre när 2-0 kom.

På något sätt så jobbade man tillbaka och kom in i matchen på allvar när Winding gjorde 2-1. Gav energi till laget innan periodpaus.

Skellefteå AIK slarvade med passningarna.

När andra drog i gång så blev det bättre spel och efter två minuter så syrade en oväntat målskytt in pucken till 2-2 nämligen finländaren Mikko Lehtonen.

Han har varit i en tung period efter återfallsskadan igen. Lehtonen har blivit feg och vågar inte tacklas som tidigare. Men idag så var det på rätt håll.

Jag hoppas det vänder för finländaren.

I sista så kom Örebro tillbaka och blev bättre.

I ÖT så hade Skellefteå AIK inne tre fel spelare.

På de stor hela så har Skellefteå AIK två detaljer att förbättra de är passningsspelet och försvarspelet. Jag tycker att man blir alldeles för tama i egen zon.