I dag kom beskedet ifrån Marknadsdomstolen att Hockeyligan får rätt mot KKV.

Hockeyligan och KKV har lägget i tvist med varandra.

Nu har den tvisten löst sig tillslut.

Det betyder att KKV:s tidigare beslut upphävs av Marknadsdomstolen.

Det har handlat om NHL-spelarnas rättigheter till elitserien.

Läs mer här.

Sammanfattning bakom NHL historien här.

KKV utreder fortfarande NHL-ärendet och är inte färdig än.

Så här motiveringar Marknadsdomstolen sitt beslut idag:

“Hockeyligans nu i frågavarande beslut – att tidigare beslut om att endast kontraktera spelare för en hel säsong står fast, det innebär att korttidskontrakt med NHL-spelare vid en ev lockout inte är aktuellt – innebär enligt sin ordalydelse ett generellt förbud mot s.k. korttidskontrakt, oavsett om den tilltänkte spelaren är en NHL-spelare eller inte. Att det särskilt anges att beslutet omfattar NHL-spelare förändrar således inte lydelsens allmängiltiga innebörd” skriver Marknadsdomstolen i sitt beslut.