Idag kom beslutet ifrån Disciplinnämnden och Joakim Lindström stängs av i två matcher.

Efter boxlingstacklingen mot Klasen i lördags.

Disciplinnämnden motiverar beslut så här:

”Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand av Mikael Lundström och Peter Andersson på Svenska Ishockeyförbundet, ett yttrande från Joakim Lindström samt har granskat filmsekvenser från händelsen.
Av anmälan framgår att Joakim Lindström gjort sig skyldig till onödigt hårt spel genom att ta ”nacksving” på en motspelare och kasta ner denne i isen med huvudet före. Motspelaren drabbas av en hjärnskakning.
Joakim Lindström har anfört att hans avsikt var att vinna duellen men att motspelaren i tacklingsögonblicket sätter (slår) upp armen i ansiktet på honom. I kampsituationen försöker Joakim Lindström få bort armen och han brottar då ner motspelaren. Motspelaren faller lätt och avsikten var inte att skada.
Av filmsekvenserna framgår enligt Disciplinnämndens bedömning att Joakim Lindström, efter att ha utdelat en tackling, bryter ner motspelaren som faller baklänges och träffar huvudet i isen. Disciplinnämnden anser att det är fråga om onödigt hårt spel vilket Joakim Lindström hade kunnat undvika och att förseelsen ska leda till kortare avstängning. Det förhållandet att Joakim Lindström ådömdes en avstängning för tackling mot huvudet i januari 2012 och att han nu gjort sig skyldig till återfall påverkar längden på avstängningen i skärpande riktning.”

Därmed så missar Lindström HV71-matchen och Växjö-matchen.